Σε ποιούς απευθύνεται

Αγαπάτε τις καταδύσεις; Θέλετε να το μοιραστείτε με άλλους σε ένα εντελώς νέο επίπεδο; Παρακολουθείστε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της PADI για να γίνετε Divemaster και κάνετε αυτό που αγαπάτε τόσο πολύ επάγγελμα σας. Οι δύτες σέβονται τους Divemaster διότι είναι οι αρχηγοί της κατάδυσης , καθοδηγούν και παρακινούν τους υπόλοιπους.  Ως Divemaster , όχι μόνο θα κάνετε πολλές βουτιές , αλλά θα έχετε και την εμπειρία να βιώσετε την χαρά βλέποντας και άλλους ανθρώπους  να διασκεδάζουν με τις καταδύσεις όπως και εσείς.

Το πρόγραμμα  για να γίνετε Divemaster της PADI είναι το πρώτο επίπεδο για την επαγγελματική σας εκπαίδευση. Σε στενή συνεργασία με έναν έμπειρο εκπαιδευτή (Ιnstructor) της PADI, θα τελειοποιήσετε τις καταδυτικές σας δεξιότητες, όπως ένα αβίαστο αιώρημα στο νερό , ή να βελτιώσετε τις ικανότητες σας στην διασωση , έτσι ώστε να προβλέπετε και να λύνετε τα συνήθη προβλήματα που θα παρουσιάζονται.

Θα αποκτήσετε καταδυτικές γνώσεις, ικανότητες διαχείρισης και επίβλεψης , ώστε να αποτελέσετε πρότυπο για τους υπόλοιπους δύτες οπουδήποτε.

Ως Divemaster της PADI Θα καθοδηγείτε τους άλλους , θα εποπτεύετε τις καταδυτικές τους δραστηριότητες και θα βοηθάτε στην εκπαίδευση των νέων δυτών. Είτε θέλετε να εργαστείτε σε έναν μακρινό καταδυτικό προορισμό είτε σε κάποιο τοπικό καταδυτικό κέντρο , θα σας περιμένει μια περιπέτεια ζωής.  Οι Divemaster της PADI είναι σεβαστοί επαγγελματίες της κατάδυσης και έχουν σύμπνοια με τον μεγαλύτερο και άξιο σεβασμού οργανισμού καταδύσεων παγκοσμίως την PADI.

Όσοι έχουν κάνει το Rescue Diver σχολείο και είναι τουλάχιστον 18 ετών μπορούν να παρακολουθήσουν το εκπαιδευτικό για να γίνουν Divemaster. Επίσης χρειάζεται να πληρούν τα παρακάτω:

 • Δίπλωμα πρώτων βοηθειών( μέσα στα 2 τελευταία χρόνια)
 • Ιατρική γνωμάτευση υπογεγραμμένη από γιατρό τους (μέσα στους τελευταίους 12 μήνες).
 • Τουλάχιστον 40 εγγεγραμμένες βουτιές για να ξεκινήσει το εκπαιδευτικό και 60 βουτιές για την κατοχύρωση της πιστοποίησης.

Σημειώστε πως πιστοποιήσεις από άλλους καταδυτικούς οργανισμούς μπορεί να ισχύουν. Ρωτήστε τον PADI εκπαιδευτή σας.

Τι θα μάθετε

Το σχολείο της PADI για να γίνετε Divemaster σας διδάσκει να είστεο αρχηγός και πώς να αναλαμβάνετε την ευθύνη μιας καταδυτικής δραστηριότητας. Με  την ανάπτυξη γνώσεων, τις ασκήσεις δεξιοτήτων στο νερό και την πρακτική αξιολόγηση, αναπτύσσετε τις ικανότητες σας ώστε να οργανώνετε και να διευθύνετε μια πληθώρα από καταδυτικές δραστηριότητες. Θέματα και εργαστήρια περιλαμβάνονται.

Ο ρόλος και τα χαρακτηριστικά ενός Divemaster της PADI.

 • Εποπτεύει τις δραστηριότητες των καταδύσεων και βοηθάει στην εκπαίδευση των νέων δυτών.
 • Είναι υπεύθυνος για την ασφάλεια των δυτών και ικανός στην διαχείριση των κίνδυνων.
 • Διευθύνει προγράμματα.
 • Οργανώνει μια βουτιά σε μεγάλο βάθος και την ανέλκυση αντικειμένων από τον βυθό.
 • Μεταφέρει τις πληροφορίες για την βουτιά κάνοντας ενημερώσεις και παρουσιάσεις στους μαθητές.
 • Χαρτογραφεί μια ανοιχτή θέση στο νερό.
 • Ικανός να διαχειριστεί την οργάνωση μιας κατάδυσης.
 • Γνώστης και ευαισθητοποιημένος για τα οικοσυστήματα του βυθού.
 • Ικανός να συντάξει μια καταδυτική ανασκόπηση.
 • Βοηθάει στα σχολεία Discover Scuba Diving και είναι αρχηγός στα Discover Local Diving Programs.